Harta site-ului
Ajutor
Comisia pentru Situații Excepționale a dispus ajustarea prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice
Comisia pentru Situații Excepționale a dispus ajustarea prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice

Ieri, 5 decembrie, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova (CSE) s-a întrunit într-o nouă ședință de lucru, în cadrul căreia a aprobat mai multe decizii.
Conform Dispoziției nr. 53, CSE a dispus ca furnizorii Premier Energy și Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE Nord) ), în termen de o zi lucrătoare de la data semnării noilor contracte de procurare a energiei electrice, vor înainta către Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE), cererea de ajustare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice în contextul obligației de serviciu public, în conformitate cu Metodologia de calculare, aprobare și aplicare a prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice de către furnizorul de ultimă opțiune și furnizorul serviciului universal, aprobată prin Hotărârea Consiliului de administrație al ANRE nr. 65/2018. Totodată, conform noului act emis, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică va examina și va aproba, în termen de 3 zile lucrătoare, prețurile reglementate pentru furnizarea energiei electrice în contextul obligației de serviciu public pentru ÎCS „Premier Energy” SRL și SA „Furnizarea Energiei Electrice Nord”, cu aplicarea acestora începând cu data adoptării deciziei de către consiliul de administrație al ANRE.
De asemenea, CSE, prin Dispoziția din 5 decembrie, a decis că Agenția de Mediu va emite, în termen de 1 zi lucrătoare de la depunerea cererii de către SATD „Uzina Metalurgică Moldovenească”, actul permisiv „Autorizația de mediu pentru gestionarea deșeurilor” cu valabilitatea până la 31 decembrie 2022”.
De asemenea, conform noii Dispoziții mai multe subpuncte și anexe din Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale nr. 29 din 28 iunie 2022 au fost abrogate.
Textul Dispoziției nr.53 a CSE poat fi consultat la următorul link: https://gov.md/sites/default/files/document/attachments/dispozitia_cse_nr._53_.pdf
Marina LUPAȘCO, specialist superior

Lasa un comentariu

Nume
Email
Comentarii
Contact
MD-4572, Republica Moldova,
raionul Dubăsari, satul Coşniţa, str. Păcii 70.

E-mail:  www.consiliudubasari@gmail.com

Comisia pentru Situații Excepționale a dispus ajustarea prețurilor reglementate pentru furnizarea energiei electrice - Consiliul Raional Dubăsari

дубоссарский районный совет

Aдрес Дубоссарского Районного Совета

дубоссарский районный совет, Aдрес Дубоссарского Районного Совета,

descmeta

descmeta